Utgivningsår: 1995
Förlag: Rabén Prisma

I flera månader lever Catharina Ingelman-Sundberg på en liten korallö i Indiska oceanen. Hon är ensam kvinna bland hummerfiskare, dykare, museianställda och expeditionspersonal. Hon skall som marinarkeolog ansvara för bärgningsarbetet av ett 1600-talsskepp, vilket genast visar sig vara både riskfyllt och ytterst krävande. I den spännande skildringen Bland hajar, karlar och vrak beskriver Catharina Ingelman-Sundberg sina upplevelser som dykande marinarkeolog. I lättläst ton och med bitande humor får vi veta hur en kvinna klarar av att ta sig ner under ytan i den mansdominerande dykarvärlden.

Catharina lyckas inte bara klara eldproven med högsta betyg utan sätter sig också i respekt och uppnår ledande ställning inom sitt yrke både i Sverige och under de utländska expeditionerna.

Detta är en bok för alla som vill, men inte vet om de vågar, ta steget ut i det okända. Det kan gälla vad som helst i livet. Catharinas erfarenheter inger läsaren känslan av att ingenting är omöjligt.

Rikt illustrerad med unika färgbilder tagna av Catharina själv.

Catharinas kommentarer:

Under alla år som marinarkeolog tyckte jag att det hände så mycket spännande saker på expeditionerna som aldrig kom med i rapporter och publikationer. Så en dag samlade jag ihop mina dykdagböcker och skrev om allt äventyrligt som jag och mina kompisar varit med om.