Utgivningsår 2007
Förlag: Forum

Baksidestext:

Spänning och passion i medeltidens Europa – den andra, fristående delen i berättelsen om Anne Persdotter.

Året är 1392. Den unga änkan Anne driver framgångsrikt det handelshus där hon tidigare var anställd. Samtidigt sprider sig skräcken i Stockholm. Vitaliebröderna, sjörövarna från Östersjön, styr staden. Och de är ute efter Anne och hennes tillgångar.

Med fara för livet lyckas hon fly, och tillsammans med sin lilla dotter slåt hon sig ner i sin gamla hemstad Lübeck. Men snart tvingas hon inse att inte heller här kan hon vara trygg. Hon förs ut på långväga äventyr över haven, och gång på gång sätts hennes list och starka vilja på prov.

I Lübeck bildas en hemlig motståndsrörelse, med planer att slå till mot Stockholms terrorstyre. Till den sluter sig den före detta rådmannen Magnus Spännare, och hans och Annes vägar möts igen…

Förföljd är en levande skildring av en okänd period i vår historia, med stark tidsfärg, en fängslande huvudperson, dramatik och kärlek.

Recensioner:

Svenska Dagbladet:
”…Medeltidspänning i högt tempo.”

Strömstads tidning:
”…lika spännande som i Tom Sawyer! Catharina Ingelman-Sundberg är historiskt mycket kunnig…och kan verkligen skriva spännande och underhållande… Catharina Ingelman-Sundberg är en alldeles utmärkt författare.”

Catharinas kommentarer:

Anledningen till att jag började skriva romanen FÖRFÖLJD är enkel. Jag var helt enkelt så nyfiken på hur det skulle gå för svenskarna, danskarna, tyskarna och de stockholmare som hamnat i klorna på Vitaliebröderna 1392. Under de påföljande tre åren blev Stockholm ett piratnäste och styrdes av krigare och sjörövare. Vitaliebröderna härjade på Nordsjön, plundrade Bergen och intog Visby och nästan hela Gotland. Sådana spännande historiska händelser bara måste berättas och romanen om Anne och hennes handelshus fortsätter. Den nya romanen har fört mig till hansastäder runt om i Europa, och även till det beryktade piratnästet Wismar i det forntida Östtyskland. Att skriva historiska romaner är en spännande upptäcktsfärd och jag hoppas ni får lika roligt som jag.

Förföljd (ljudbok)

Utgivningsår: 2007
Förlag: Bonnier Audio
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Format: CD